De Pieperprijsvraag: alle edities op een rij

In 2012 kon men voor het eerst meedoen aan de Pieperprijsvraag van Harrysfarm. Het is begonnen als ludieke actie maar inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen.

Elk jaar bij het afleveren van de aardappelen rijzen altijd de vragen: “Kunnen de aardappels nou wel of niet op de vrachtwagen? Moeten we nog een vrachtwagen bestellen of niet?” Uiteindelijk blijft er nog een klein hoopje aardappelen liggen waarvan we zeker weten dat die wel op een vrachtwagen kan. Maar hoeveel ligt er dan? Zelfs als je in real life bij de hoop aardappelen staat is het nog moeilijk inschatten. Dus een foto gemaakt, getwitterd en gevraagd aan de volgers wat zij schatten.

Hieronder een opsomming van alle winnende deelnemers.

  • 2023:

     

    12e editie Pieperprijsvraag

    Wiljan Reedijk uit Zuid-Holland is de winnaar geworden van de 12e editie van de Harrysfarm Pieperprijsvraag. Woensdagavond 12 april tussen 21.00 en 21.30 uur heb ik op twitter de winnaar bekend gemaakt.
    Dit jaar deden er in totaal 444 deelnemers mee aan de inmiddels jaarlijkse Pieperprijsvraag traditie. Ruim 50 meer als vorig jaar. Vanuit alle provincies maar ook vanuit het buitenland probeerden de deelnemers de hoeveelheid kg aardappelen in onze schuur te raden. Je moet van goede huize komen om de hoeveelheid te raden. Dit jaar lagen er op de foto’s nog 110.260 kg aardappelen.

    Pieperprijsvraag 2023

    Uitreiking pieperprijsvraag beker

    Tweede is geworden Andre Hingstman uit Denemarken. Hij zat 305 kg naast de te raden hoeveelheid kg aardappelen en wint een cadeaubon van 100 euro ook door Omnivent ter beschikking gesteld.

    De derde prijs gaat naar Canada en wel naar Jan Zonderland. Hij zat er 462 kg naast. Jan Zonderland wint een cadeaubon van 50 euro ook door Omnivent ter beschikking gesteld.

    Naast onze hoofdsponsor Omnivent bedanken we ook StudioTof! en Countus voor het sponsoren van de Pieperprijsvraag en Zitzaq voor het ontwerpen van de mooie zitzaq.

    Wil je weten hoe je het als deelnemer aan de Pieperprijsvraag hebt gedaan. De complete uitslag is hier te vinden

  • 2022:

     

    11e editie Pieperprijsvraag

    Dinsdagavond 3 mei om 21.00 uur werd op twitter de winnaar van de 11e Harrysfarm Pieperprijsvraag bekend gemaakt. Dit jaar deden er vanuit alle provincies 377 deelnemers mee. Verder waren er ook nog 12 deelnemers uit het buitenland die meededen. Totaal 389 deelnemers.

    De winnaar van de 11e Harrysfarm  pieperprijsvraag is geworden, Ans van Bijsterveldt uit Goirle, Noord Brabant. Ze schatte 142.520 kg en zat er maar 80 kg naast. Ze wint de Harrysfarm bodywarmer, beker en een kadobon t.w.v. 150 beschikbaar gesteld door Omnivent.

    2 juni 2022: Uitreiking pieperprijsvraag beker

    Tweede prijs is voor Erik Roelfsema uit Noord-Holland en wint een kadobon t.w.v. 100 euro van Omnivent. Derde prijs is voor Siska Voets en wint een kadobon t.w.v. 50 euro van Omnivent.

    Naast onze hoofdsponsor Omnivent bedanken we ook StudioTof! en Countus voor het sponsoren van de Pieperprijsvraag.

    Het te schatten gewicht was dit jaar 142.600 kg. Goed voor 5 vrachtwagens met aardappelen. De eerste 3 van 13 april gingen naar Duitsland. De laatste 2 vrachtwagens zijn op 16 april naar Lamb Weston te Oosterbierum gegaan.

    Uitslag 11e editie.

  • 2021:

     

    10e editie Pieperprijsvraag

    Donderdagavond 15 juli om 21.00 uur live is op twitter de winnaar van de 10e Pieperprijsvraag bekend gemaakt. Marten Leegte uit Zeewolde is van de 393 deelnemers de winnaar geworden.

    Het te raden gewicht was 93.460 kg.

    Marten Leegte zat er 100 kg naast. Marten Leegte wint de grote Pieperprijsvraagbeker, Harrysfarm bodywarmer en een cadeaubon t.w.v. 150 euro beschikbaar gesteld door Omnivent.
    De tweede prijs een cadeaubon van 100 euro beschikbaar gesteld door Omnivent is gewonnen door Rick Harderwijk. Daan Janssen is derde geworden en wint een cadeaubon van 50 euro beschikbaar gesteld door Omnivent.

    24 augustus 2021; Uitreiking Pieperprijsvraag prijzen

    Uitslag 10 editie

  • 2020

     

    9e editie Pieperprijsvraag

    Anna de Jonge, boerendochter uit Zeewolde, is dit jaar de winnaar van de negende editie van de Harrysfarm Pieperprijsvraag. Ze is met haar 20 jaar de jongste deelnemer die de Pieperprijsvraag heeft gewonnen. Vorig jaar deed ze ook al mee en werd ze 20e. Door heel goed naar de foto’s van de oudere edities van de Pieperprijsvraag te kijken kwam ze dit jaar zo dichtbij.

    Ze raadde 131.000 kg en zat er 1080 kg naast. Van harte gefeliciteerd met het winnen van de bodywarmer, ? en de  cadeaubon ter waarde van 150 euro gesponsord door Omnivent.
    Het te raden gewicht was 132.080 kg.

    Uitreiking 2020 Pieperprijsvraag

    Hieronder de link van de totale uitslag en de uitslag per provincie.

    17 juni 2020; Totale uitslag Pieperprijsvraag 2020

  • 2019

     

    8e editie Pieperprijsvraag

    In 2019 kon iedereen weer meedoen aan de Pieperprijsvraag van Harrysfarm. Dit maal de achtste editie. Voor het eerst kon men zich nu aanmelden via een nieuwe website, Pieperprijsvraag.nl.
    Dit jaar voor het eerst met behulp van sponsors die de Pieperprijsvraag een warm hard toe dragen.

    De bekendmaking van de winnaar was zoals gewoonlijk live te volgen via twitter en #pieperprijsvraag. Bas was 1 van 503 deelnemers dit jaar aan de Pieperprijsvraag. Bas wint de Pieperprijsvraag beker en Harrysfarm bodywarmer. Verder wint hij een menubon t.w.v. 150 euro. Deze is beschikbaar gesteld door Omnivent. Tevens wint Bas een drone vlucht t.w.v. 250 euro beschikbaar gesteld door Dronewerkers.

    Magda van Leeuwen werd 2e en wint namens Omnivent een menubon twv 100 euro. Kim Brink is 3e geworden en wint namens Omnivent een menubon twv 50 euro.

  • 2018

     

    7e editie Pieperprijsvraag

    In 2018 kon iedereen weer meedoen aan de Pieperprijsvraag van Harrysfarm. Dit jaar de zevende editie. Martine Arkema uit Dronten is winnares geworden van de 7e editie van de Harrysfarm Pieperprijsvraag. Zaterdagavond 12 mei heb ik aan de gelukkige winnares, Martine Arkema uit Dronten, de felbegeerde Pieperprijsvraag beker, jas en bloemen uitgereikt. Ze werd de eerste vrouw die de Pieperprijsvraag heeft gewonnen.

  • 2017

     
  • 2016

     

    5e editie Pieperprijsvraag

    Johan Barendregt, akkerbouwer uit de Noord-Hollandse plaats Schermerhorn werd in 2016 de winnaar van de Pieperprijsvraag. Johan zat er uiteindelijk 20 kg naast. In 2016 deden 558 deelnemers mee aan de Pieperprijsvraag.

    In 2012 vond de eerste Pieperprijsvraag van Harrysfarm plaats. Het is begonnen als ludieke actie maar inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen.

  • 2015

     

    4e editie Pieperprijsvraag

    Freddy Dekker uit het Drentse Spier en toen werkzaam bij Gromes-Plender in IJsselmuiden was dit jaar de gelukkige winnaar. Hij zat 120 kg naast de te raden hoeveelheid aardappelen. In 2015. 408 deelnemers deden dit jaar mee.

  • 2014

     

    3e editie Pieperprijsvraag

    Dit derde jaar deden 203 deelnemers mee aan de Pieperprijsvraag. Het was een bijzonder jaar, want er waren dit jaar twee winnaars. Robert Stokman uit het Flevolandse Biddinghuizen en Henk de Vlieger uit Zeeland wonnen beide de Pieperprijsvraag. Ze zaten er allebei maar 10 kg naast. Dit jaar werd er voor het eerst een grote beker uitgereikt.

    In 2012 vond de eerste Pieperprijsvraag van Harrysfarm plaats. Het is begonnen als ludieke actie maar inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen.

  • 2013

     

    2e editie Pieperprijsvraag

    Het tweede jaar van de Pieperprijsvraag deden 153 deelnemers mee aan de Pieperprijsvraag. Karel Steijaert uit Graauw, een klein plaatsje in Zeeuws-Vlaanderen (Zeeland), won de Pieperprijsvraag. Karel zat er maar 60 kg naast.

  • 2012

     

    1e editie Pieperprijsvraag

    Meteen het eerste jaar deden er 125 mensen mee aan de Pieperprijsvraag. De meeste via Twitter, het sociale medium waarop de Pieperprijsvraag eigenlijk is begonnen. De winnaar kreeg toen een Harrysfarm bodywarmer. De eerste winnaar kwam uit Flevoland en wel uit Swifterbant. Loonbedrijf Edwin en Wilmar de Lange wonnen de Pieperprijsvraag. Ze zaten er 51 kg naast.

© Copyright 2024 | Pieperprijsvraag is een initiatief van Harrysfarm | Ontwerp & realisatie StudioTof! -