De Pieperprijsvraag: alle edities op een rij

In 2012 kon men voor het eerst meedoen aan de Pieperprijsvraag van Harrysfarm. Het is begonnen als ludieke actie maar inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen.

Elk jaar bij het afleveren van de aardappelen rijzen altijd de vragen: “Kunnen de aardappels nou wel of niet op de vrachtwagen? Moeten we nog een vrachtwagen bestellen of niet?” Uiteindelijk blijft er nog een klein hoopje aardappelen liggen waarvan we zeker weten dat die wel op een vrachtwagen kan. Maar hoeveel ligt er dan? Zelfs als je in real life bij de hoop aardappelen staat is het nog moeilijk inschatten. Dus een foto gemaakt, getwitterd en gevraagd aan de volgers wat zij schatten.

Hieronder een opsomming van alle winnende deelnemers.

 • 2022:

   

  11e editie Pieperprijsvraag

  Dinsdagavond 3 mei om 21.00 uur werd op twitter de winnaar van de 11e Harrysfarm Pieperprijsvraag bekend gemaakt. Dit jaar deden er vanuit alle provincies 377 deelnemers mee. Verder waren er ook nog 12 deelnemers uit het buitenland die meededen. Totaal 389 deelnemers.

  De winnaar van de 11e Harrysfarm  pieperprijsvraag is geworden, Ans van Bijsterveldt uit Goirle, Noord Brabant. Ze schatte 142.520 kg en zat er maar 80 kg naast. Ze wint de Harrysfarm bodywarmer, beker en een kadobon t.w.v. 150 beschikbaar gesteld door Omnivent.

  2 juni 2022: Uitreiking pieperprijsvraag beker

  Tweede prijs is voor Erik Roelfsema uit Noord-Holland en wint een kadobon t.w.v. 100 euro van Omnivent. Derde prijs is voor Siska Voets en wint een kadobon t.w.v. 50 euro van Omnivent.

  Naast onze hoofdsponsor Omnivent bedanken we ook StudioTof! en Countus voor het sponsoren van de Pieperprijsvraag.

  Het te schatten gewicht was dit jaar 142.600 kg. Goed voor 5 vrachtwagens met aardappelen. De eerste 3 van 13 april gingen naar Duitsland. De laatste 2 vrachtwagens zijn op 16 april naar Lamb Weston te Oosterbierum gegaan.

  Uitslag 11e editie.

 • 2021:

   

  10e editie Pieperprijsvraag

  Donderdagavond 15 juli om 21.00 uur live is op twitter de winnaar van de 10e Pieperprijsvraag bekend gemaakt. Marten Leegte uit Zeewolde is van de 393 deelnemers de winnaar geworden.

  Het te raden gewicht was 93.460 kg.

  Marten Leegte zat er 100 kg naast. Marten Leegte wint de grote Pieperprijsvraagbeker, Harrysfarm bodywarmer en een cadeaubon t.w.v. 150 euro beschikbaar gesteld door Omnivent.
  De tweede prijs een cadeaubon van 100 euro beschikbaar gesteld door Omnivent is gewonnen door Rick Harderwijk. Daan Janssen is derde geworden en wint een cadeaubon van 50 euro beschikbaar gesteld door Omnivent.

  24 augustus 2021; Uitreiking Pieperprijsvraag prijzen

  Uitslag 10 editie

 • 2020

   

  9e editie Pieperprijsvraag

  Anna de Jonge, boerendochter uit Zeewolde, is dit jaar de winnaar van de negende editie van de Harrysfarm Pieperprijsvraag. Ze is met haar 20 jaar de jongste deelnemer die de Pieperprijsvraag heeft gewonnen. Vorig jaar deed ze ook al mee en werd ze 20e. Door heel goed naar de foto’s van de oudere edities van de Pieperprijsvraag te kijken kwam ze dit jaar zo dichtbij.

  Ze raadde 131.000 kg en zat er 1080 kg naast. Van harte gefeliciteerd met het winnen van de bodywarmer, ? en de  cadeaubon ter waarde van 150 euro gesponsord door Omnivent.
  Het te raden gewicht was 132.080 kg.

  Uitreiking 2020 Pieperprijsvraag

  Hieronder de link van de totale uitslag en de uitslag per provincie.

  17 juni 2020; Totale uitslag Pieperprijsvraag 2020

 • 2019

   

  8e editie Pieperprijsvraag

  In 2019 kon iedereen weer meedoen aan de Pieperprijsvraag van Harrysfarm. Dit maal de achtste editie. Voor het eerst kon men zich nu aanmelden via een nieuwe website, Pieperprijsvraag.nl.
  Dit jaar voor het eerst met behulp van sponsors die de Pieperprijsvraag een warm hard toe dragen.

  De bekendmaking van de winnaar was zoals gewoonlijk live te volgen via twitter en #pieperprijsvraag. Bas was 1 van 503 deelnemers dit jaar aan de Pieperprijsvraag. Bas wint de Pieperprijsvraag beker en Harrysfarm bodywarmer. Verder wint hij een menubon t.w.v. 150 euro. Deze is beschikbaar gesteld door Omnivent. Tevens wint Bas een drone vlucht t.w.v. 250 euro beschikbaar gesteld door Dronewerkers.

  Magda van Leeuwen werd 2e en wint namens Omnivent een menubon twv 100 euro. Kim Brink is 3e geworden en wint namens Omnivent een menubon twv 50 euro.

 • 2018

   

  7e editie Pieperprijsvraag

  In 2018 kon iedereen weer meedoen aan de Pieperprijsvraag van Harrysfarm. Dit jaar de zevende editie. Martine Arkema uit Dronten is winnares geworden van de 7e editie van de Harrysfarm Pieperprijsvraag. Zaterdagavond 12 mei heb ik aan de gelukkige winnares, Martine Arkema uit Dronten, de felbegeerde Pieperprijsvraag beker, jas en bloemen uitgereikt. Ze werd de eerste vrouw die de Pieperprijsvraag heeft gewonnen.

 • 2017

   
 • 2016

   

  5e editie Pieperprijsvraag

  Johan Barendregt, akkerbouwer uit de Noord-Hollandse plaats Schermerhorn werd in 2016 de winnaar van de Pieperprijsvraag. Johan zat er uiteindelijk 20 kg naast. In 2016 deden 558 deelnemers mee aan de Pieperprijsvraag.

  In 2012 vond de eerste Pieperprijsvraag van Harrysfarm plaats. Het is begonnen als ludieke actie maar inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen.

 • 2015

   

  4e editie Pieperprijsvraag

  Freddy Dekker uit het Drentse Spier en toen werkzaam bij Gromes-Plender in IJsselmuiden was dit jaar de gelukkige winnaar. Hij zat 120 kg naast de te raden hoeveelheid aardappelen. In 2015. 408 deelnemers deden dit jaar mee.

 • 2014

   

  3e editie Pieperprijsvraag

  Dit derde jaar deden 203 deelnemers mee aan de Pieperprijsvraag. Het was een bijzonder jaar, want er waren dit jaar twee winnaars. Robert Stokman uit het Flevolandse Biddinghuizen en Henk de Vlieger uit Zeeland wonnen beide de Pieperprijsvraag. Ze zaten er allebei maar 10 kg naast. Dit jaar werd er voor het eerst een grote beker uitgereikt.

  In 2012 vond de eerste Pieperprijsvraag van Harrysfarm plaats. Het is begonnen als ludieke actie maar inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen.

 • 2013

   

  2e editie Pieperprijsvraag

  Het tweede jaar van de Pieperprijsvraag deden 153 deelnemers mee aan de Pieperprijsvraag. Karel Steijaert uit Graauw, een klein plaatsje in Zeeuws-Vlaanderen (Zeeland), won de Pieperprijsvraag. Karel zat er maar 60 kg naast.

 • 2012

   

  1e editie Pieperprijsvraag

  Meteen het eerste jaar deden er 125 mensen mee aan de Pieperprijsvraag. De meeste via Twitter, het sociale medium waarop de Pieperprijsvraag eigenlijk is begonnen. De winnaar kreeg toen een Harrysfarm bodywarmer. De eerste winnaar kwam uit Flevoland en wel uit Swifterbant. Loonbedrijf Edwin en Wilmar de Lange wonnen de Pieperprijsvraag. Ze zaten er 51 kg naast.

© Copyright 2023 | Pieperprijsvraag is een initiatief van Harrysfarm | Ontwerp & realisatie StudioTof!